Ajurvédske jedlá sú bohaté na koreniny a chute. Pre organizmus sú nielen výživné a zdravé, ale tiež ľahko stráviteľné, čo pomôže predísť tráviacim ťažkostiam počas sviatkov.
Každé jedlo v indickej kuchyni je doplnené pochutinami. Viete prečo? Pochutiny sú nositeľmi jednej, alebo viacerých zo šiestich chutí (sladkej, slanej, horkej, trpkej, kyslej, štipľavej) a spolu s ostatnými časťami jedla vytvárajú dokonalý harmonický celok. Okrem toho pomáhajú správnemu tráveniu. Najčastejšie úlohu pochutín zohrávajú čatní, rájta alebo šalát.
Ajurvédsky nápoj lassi je neuveriteľne osviežujúci a skvele chutí najmä počas horúcich letných dní. Ochutnajte ho v slanej verzii.
Ochutnali ste už indický nápoj lassi? Ide o nápoj z jogurtu, ktorý je neuveriteľne osviežujúci a preto sa skvele hodí najmä počas horúcich letných dní.
Kimči môžeme zaradiť k najzdravším pokrmom. Zdraviu prospešné je najmä z dôvodu, že ide o fermentovanú zeleninu. Tá je bohatá na prospešné probiotické baktérie, ktoré majú vplyv na správnu funkciu tráviaceho systému a posilňujú črevnú mikroflóru.
Silvestrovské pohostenie nemusí spôsobiť ťažobu v žalúdku. Doprajte si na Silvestra niečo zdravé a chutné.
Pomôže vám schudnúť, udržať zdravé trávenie, dodá vám vitamíny a je vhodné aj pre alergikov. Ghee maslo ľudstvo pozná už stáročia a používali ho aj naše staré mamy. Vráťte sa k tradíciám a začnite používať maslo v zdravej podobe.
1.10.2021 | Ak nie ste vegetariáni, môžete počas dnešného dňa vynechať mäso, bude to symbolické gesto. Pozývame vás do našej reštaurácie Manna.
29.6.2021 | Recept od kuchárov z tímu RAJ zdravia na „suché“ kičrí s použitím korenia čúrna masala