Chutné vianočné jedlá podľa ajurvédy: TOFU kapor

Ajurvédske jedlá sú bohaté na koreniny a chute. Pre organizmus sú nielen výživné a zdravé, ale tiež ľahko stráviteľné, čo pomôže predísť tráviacim ťažkostiam počas sviatkov. 

  • 1 kocka tofu – lahôdkové alebo biele
  • 1x nori riasa
  • 3 PL mletých ľanových semienok
  • 1/2 ČL soli
  • 10 PL vody
  • múka
  • strúhanka

Tofu rozdeľte na dva tenšie plátky. Z jednej kocky tak vzniknú dve „ryby.“

Nori riasu rozdeľte na polovicu, jemne navlhčite vodou a obaľte do nej tofu.

Ľanové semienka zmiešajte s vodou a soľou tak, aby vznikla mierne lepivá zmes.

Môžete začať s obaľovaním. Najskôr tofu obaľte v múke, potom jemne v ľanových semienkach a nakoniec v strúhanke. Stačí už len vypražiť z oboch strán do zlatohneda.

Náš tip: Skvelou prílohou môže byť domáci vegánsky majonézový šalát. Objednajte si ho v RAJ zdravia.