Kičrí s korením čúrna masala

Tento recept je na „suché“ kičrí, ktoré má konzistenciu mierne rozvarenej, mäkkej a vlhkej ryže. Ryžu s dálom poriadne premyte a nechajte odkvapkať. Medzitým umyte a nakrájajte zeleninu. Rozohrejte ghí alebo olej a na pár sekúnd osmažte zmes korenia čurna masala. Pridajte zeleninu a 4-5 minút restujte na oleji. Pridajte dál a ryžu, restujte ešte aspoň jednu minútu. 

Pridajte vodu, soľ a priveďte do varu. Znížte teplotu a prikryté varte 30-40 minút kým nezmäkne. Zamiešajte, pridajte citrónovú šťavu a ešte chvíľu povarte. Podávajte s jogurtom. 

Na 4 porcie potrebujeme:

200g mung dál, lúpaný hrach alebo celý mung dál
250g ryže
1 malý karfiol
4 stredne veľké paradajky, nakrájané na štvrťky
4 veľké zemiaky nakrájané na kocky
3PL ghí alebo rastlinného oleja
1PL korenie čúrna masala
1,6L voda
2ČL soľ
3PL citrónová šťava