Žihľavová polievka

O tento recept sa podelila kolegynka z tímu RAJ Zdravia. Veríme, že inšpiruje a polievka bude chutiť. 

Na ghí krátko orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku, pridáme očistené a na malé kúsky nakrájané zemiaky, premiešame a zalejeme zeleninovým vývarom. Osolíme. Povaríme kým, zemiaky nezmäknú (približne 10-15 minút). Keď sú zemiaky mäkké, pridáme lístky mladej žihľavy. Varíme len krátko, maximálne 1 minútu, aby sme zachovali všetky výživné látky. Dochutíme čiernym mletým korením a rascou. Rozmixujeme ponorným mixérom. 
Na záver rozmixovanú polievku môžeme zjemniť 3PL šľahačkovej smotany. Polievku krásne ozdobia a dobre dochutia na olivovom oleji krátko orestované slnečnicové semienka. 

Dobrú chuť

Na 4 porcie potrebujeme:

1PL maslo ghí
1ks šalotka
4ks zemiaky
1L zeleninový vývar
300g žihľava mladá, bez stoniek
soľ, čierne mleté korenie, rímska rasca mletá
3PL šľahačkovej 33% smotany (voliteľné)
2PL slnečnicové semienka (voliteľné)
0,5PL olivový olej (voliteľné)

Ak sa prihlásite na odber noviniek (nižšie), ešte stále Vám pošleme e-knihu Pôstne Raj recepty