Zdravý Silvester: tipy na zdravé chuťovky

Silvestrovské pohostenie nemusí spôsobiť ťažobu v žalúdku. Doprajte si na Silvestra niečo zdravé a chutné. Máme pre Vás tipy na zdravé chuťovky, na ktorých si pochutnajú malí aj veľkí. A k tomu aj prekvapenie. Pre veľký záujem si môžete opäť objednať náš vegánsky majonézový šalát, ghee, yogi čaj či jablkové čatní aj tento týždeň. Objednávky prijímame do 29.12. do 14:00 hod. 

Vegánsky majonézový šalát chutí skvele samostatne aj ako príloha
Majonézový šalát, ktorý vyrábame v našej reštaurácií, obsahuje samé zdravé veci. Nájdete v ňom zemiaky, mrkvu, hrášok, stonkový zeler, sójové mlieko a nami vyrábanú vegánsku majonézu. Na šaláte si pochutnáte samostatne alebo ho podávajte ako prílohu. Napríklad k vyprážanej zelenine, hlive, tofu či k zeleninovým plackám.

Čatní sa hodí ku všetkému
Čatní je tradičná pochúťka indickej kuchyne, ktorá dochucuje hlavné jedlo. Zlatým pravidlom pri príprave čatní je, že musí byť trochu sladké, trochu kyslé a korenené. Podávať ho môžete prakticky k čomukoľvek, ale perfektne sa hodí k syrom, grilovaným a pečeným rybám alebo len tak natreté na hrianku či indický chlieb naan. Používa sa tiež ako omáčka na namáčanie rôznych kúskov potravín a môžete ho podávať aj s ryžou.

Yogi čaj rozvonia domov a zahreje telo
V ajurvédskom yogi čaji nájdete škoricu, zázvor, klinčeky či kardamon. Tieto koreniny rozvoňajú Váš domov a čaj dokonale zahreje Vaše telo. Pomáha pri prechladnutí, kašli, bolestiach v hrdle a podporuje trávenie. Môžete ho kombinovať s čiernym čajom alebo mliekom. 

Ghee: do nátierok aj na zdravšie vyprážanie
O úžasných výhodách ghee masla sme už na našom blogu písali. Ghee sa používa na studenú aj teplú prípravu jedál. Je vhodné na zdravšie vyprážanie, pokojne ho pridajte do nátierok, do omáčok, k ryži, k cestovinám alebo kamkoľvek, kde ho budete potrebovať.

Naše tipy na zdravé a chutné jedlá aj chuťovky:

Vyprážaná hliva ustricová, zemiakový šalát

Vyprážané tofu s vločkami riasy nori, zemiakový šalát

Pečené batáty s kozím syrom a olivami

Avokádová šalát s fetou a cícerom

Tatarák z pečenej červenej repy